Macaroni met kaas, ham en geroosterde pompoen

Macaroni met kaas, ham en geroosterde pompoen

Een ode aan de herfst! We maken de klassieker macaroni met kaas en ham klaar, en geven 'm een herfstige upgrade, met geroosterde pompoen, pompoenpitten en salie erbij. Dit wil je toch proeven? En misschien de kinderen ook wel? Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
pompoen­pitten
Ingredientfoto
macaroni
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
hamblokje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen, halveer en schep de zaadjes eruit. Snij in blokjes. Schik op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven en schep de blokjes halfweg om. Strooi de laatste 3 minuten de pompoenpitten over de bakplaat, zodat ze licht krokant worden.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  • Maak de bechamelsaus: laat de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus, roer er nu de gratinkaas door. Kruid met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
  • Pluk de blaadjes salie en snij in fijne reepjes. Meng de macaroni met de kaassaus en de hamblokjes. Schep er voorzichtig de pompoenblokjes en pompoenpitten door.
  • Serveer de macaroni met kaas, ham en pompoen met de salie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 20 g pompoenpitten
  • 200 g macaroni
  • 40 g gratinkaas
  • 10 g salie
  • 200 g hamblokjes

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1047 kcal
  • Koolhydraten 106.17 g
  • Suikers 18.39 g
  • Vetten 46.1 g
  • Verzadigde vetten 20.28 g
  • Eiwitten 48.71 g
  • Vezels 6.71 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.