Macaroni met kaas, broccoli en ham
Macaroni met kaas en ham is een echte klassieker en kinderfavoriet. Heerlijk, maar in een gebalanceerde maaltijd horen ook groenten thuis, vandaar dat we er broccoli aan toegevoegd hebben. Het resultaat is minstens even lekker, maar dus ook voedzamer en een ideale manier om kinderen groenten te leren eten.
Ingrediënten
citroen
broccoli
macaroni
lichte room
emmental
hamblokje
Bereidingswijze
- Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Snij de broccoli in roosjes.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni net niet gaar in 7 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de broccoliroosjes toe. Giet samen af.
- Verwarm de grill van de oven voor op 200 °C..
- Smelt de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Voeg de room toe en meng er de helft van de emmentaler door, blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Doe de macaroni en de broccoli bij de saus en voeg de hamblokjes toe. Doe er citroensap bij naar eigen smaak. Roer alles goed door elkaar.
- Doe de pasta in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Zet de schaal een vijftal minuten onder de hete grill tot het een krokant korstje krijgt.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ citroen
- 1 broccoli
- 200 g macaroni
- 1 brikje lichte room
- 80 g emmentaler
- 150 g hamblokjes
Uit jouw keuken
- 1 el boter
- 1 el bloem
- 300 ml melk
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 999 kcal
- Koolhydraten 88.75 g
- Suikers 18.97 g
- Vetten 45.18 g
- Verzadigde vetten 24.94 g
- Eiwitten 54.28 g
- Vezels 12.75 g
Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.