Macaroni met kaas, broccoli en ham

Macaroni met kaas, broccoli en ham

Macaroni met kaas en ham is een echte klassieker en kinderfavoriet. Heerlijk, maar in een gebalanceerde maaltijd horen ook groenten thuis, vandaar dat we er broccoli aan toegevoegd hebben. Het resultaat is minstens even lekker, maar dus ook voedzamer en een ideale manier om kinderen groenten te leren eten.

Ingrediënten

Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
macaroni
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
ham

Bereidingswijze

  • Pers het sap van de citroen. Snij de broccoli in roosjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni net niet gaar in 7 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de broccoliroosjes toe. Giet samen af.
  • Verwarm de grill van de oven voor op 250 °C.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend inbinden tot een saus. Voeg de room toe en meng er de helft van de emmentaler door, blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Doe de macaroni en de broccoli bij de saus en voeg de ham toe. Doe er het citroensap bij. Roer alles goed door elkaar.
  • Doe de pasta in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Zet de schaal een tiental minuten onder de hete grill tot het een krokant korstje krijgt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ citroen
  • 1 broccoli
  • 200 g macaroni
  • 50 ml lichte room
  • 80 g emmentaler
  • 150 g ham

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 300 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 899 kcal
  • Koolhydraten 83.17 g
  • Suikers 14.43 g
  • Vetten 39.47 g
  • Verzadigde vetten 20.78 g
  • Eiwitten 50.11 g
  • Vezels 6.42 g

Allergenen Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.