Macaroni met ham, cheddar-mosterd kaassaus en broccoli

Macaroni met ham, cheddar-mosterd kaassaus en broccoli

Macaroni met kaas en ham is natuurlijk een echte klassieker. Maar we geven deze versie wat extra cachet met cheddarkaas, mosterd en broccoliroosjes. Werkelijk een zalige, hartverwarmende combinatie. Hier word je gegarandeerd blij van!

Ingrediënten

Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
macaroni
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
cheddar­kaas
Ingredientfoto
hamblokje
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in roosjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni net niet gaar in 7 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de broccoliroosjes toe. Giet samen af.
  • Verwarm de grill van de oven voor.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Voeg de room toe en meng er de helft van de cheddarkaas door, blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is. Roer er de mosterd door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Doe de macaroni en de broccoli bij de saus en voeg de ham toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Doe de pasta in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de cheddar. Zet de schaal een vijftal minuten onder de hete grill tot het een krokant korstje krijgt.
  • Hak de peterselie fijn. Serveer de macaroni met de peterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 broccoli
  • 200 g macaroni
  • 1 brikje lichte room
  • 80 g cheddar­kaas
  • 150 g hamblokjes
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 300 ml melk
  • 1 el mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1009 kcal
  • Koolhydraten 88.74 g
  • Suikers 18.61 g
  • Vetten 46.61 g
  • Verzadigde vetten 26.39 g
  • Eiwitten 53.72 g
  • Vezels 12.57 g

Allergenen Gluten, Lactose, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.