Macaroni met bloemkool, kaas en ham

Macaroni met bloemkool, kaas en ham

Macaroni met kaas en ham is een echte favoriet van jong en oud. Overheerlijk, maar natuurlijk niet supergezond. Daarom hebben wij lekkere bloemkoolroosjes in dit recept binnengesmokkeld. We beloven het je: het maakt de liefde voor macaroni enkel maar groter!

Ingrediënten

Ingredientfoto
macaroni
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
hamblokje

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  • Breng nog een grote pot gezouten water aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten. Giet de roosjes af, maar hou per persoon 50 milliliter kookvocht bij. Laat de bloemkool uitlekken en drogen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Smelt de boter in een pannetje. Strooi er de bloem bij en roer droog. Voeg geleidelijk de melk en het kookvocht van de bloemkool toe en roer verder tot een gladde bechamelsaus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Haal van het vuur en roer er de helft van de geraspte kaas door.
  • Meng de pasta met de bloemkool en de hamblokjes en vul hiermee een ovenschaal. Schenk er de saus over en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Zet de schaal 10-15 minuten in de oven zodat de macaroni een mooi korstje krijgt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g macaroni
  • 300 g bloemkool
  • 80 g emmentaler
  • 150 g hamblokjes

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 200 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 870 kcal
  • Koolhydraten 81.89 g
  • Suikers 13.39 g
  • Vetten 38.71 g
  • Verzadigde vetten 21.54 g
  • Eiwitten 45.5 g
  • Vezels 6.83 g

Allergenen Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.