Macaroni met aubergine en champignons

Macaroni met aubergine en champignons

Een vegetarische 'mac & cheese' met blokjes gebakken aubergine en champignons, die dan afgewerkt worden met een romig sausje. Puur comfort food met toch die extra groenten, en bovendien klaar in 15 minuten. Win-win!

Ingrediënten

Ingredientfoto
macaroni
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
parmezaanschilfer

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de macaroni en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de champignons in kwartjes. Snij de aubergine in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui glazig in 2 minuten. Voeg dan de knoflook, aubergine en champignons toe. Roerbak 5 minuten op hoog vuur.
  • Schenk de room in de pan en kruid met peper en zout. Laat op een laag vuur 7 minuten pruttelen. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn. Roer er de macaroni en bladpeterselie door.
  • Verdeel de macaroni over de borden en garneer met de parmezaanschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g macaroni
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 aubergine
  • ½ potje lichte room
  • 10 g blad­peterselie
  • 40 g parmezaanschilfers

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 712 kcal
  • Koolhydraten 82.14 g
  • Suikers 15.29 g
  • Vetten 27.82 g
  • Verzadigde vetten 11.99 g
  • Eiwitten 27.73 g
  • Vezels 12.63 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.