Macaroni met aubergine en champignons

Macaroni met aubergine en champignons

Een vegetarische 'mac & cheese' met blokjes gebakken aubergine en champignons, die dan afgewerkt worden met een romig sausje. Puur comfort food met toch die extra groenten, en bovendien klaar in 20 minuten. Win-win!

Ingrediënten

Ingredientfoto
macaroni
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
parmezaanschilfer

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de macaroni beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Snij de aubergine in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui glazig in 2 minuten. Voeg dan de knoflook, aubergine en champignons toe. Roerbak 5 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de room en per persoon 60 milliliter van het kookvocht toe in de pan en kruid met peper en zout. Laat op een laag vuur 7 minuten pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Roer er de macaroni en bladpeterselie door.
  • Verdeel de macaroni over de borden en werk af met de parmezaanschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g macaroni
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 aubergine
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g blad­peterselie
  • 40 g parmezaanschilfers

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 705 kcal
  • Koolhydraten 80.9 g
  • Suikers 14.06 g
  • Vetten 27.78 g
  • Verzadigde vetten 11.97 g
  • Eiwitten 27.49 g
  • Vezels 12.13 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.