Lomo saltado
Lomo saltado is een typisch gerecht uit Peru. Het zijn reepjes gemarineerde steak die worden roergebakken, met lekkere groentjes en heerlijke ovenfrietjes erbij. Wie dacht dat ze in Zuid-Amerika enkel rijst en bonen eten, moet deze lomo saltado zeker eens een kans geven. Een zalige ontdekking!
Ingrediënten
vastkokende aardappel
rode ui
gele paprika
rode chilipeper
knoflook
tomaat
koriander
rundersteak
komijn
sojasaus
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in partjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Schep halfweg om.
- Pel en snij de rode ui in partjes. Snij de gele paprika in reepjes. Halveer de chilipeper in de lengte en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij heel fijn. Pers de knoflook. Snij de tomaat in partjes. Pluk de blaadjes koriander.
- Dep de rundersteak droog met keukenpapier, snij in reepjes en kruid met peper, zout en komijn.
- Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan of wok en bak de reepjes rundersteak kort op hoog vuur.
- Voeg de ui, paprika, knoflook en chilipeper toe (als je niet van pikant houdt, voeg dan wat minder toe). Laat 2 minuten bakken op een matig vuur.
- Voeg nu de tomaat, sojasaus en wittewijnazijn toe en laat nog 1 minuut bakken. Kruid eventueel bij met zout.
- Serveer de lomo saltado met de aardappelwedges en overstrooi met koriander.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 1 rode chilipeper
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 10 g koriander
- 2 rundersteaks
- 1 kl komijn
- 2 el sojasaus
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el wittewijnazijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 600 kcal
- Koolhydraten 52.54 g
- Suikers 12.8 g
- Vetten 21.15 g
- Verzadigde vetten 3.3 g
- Eiwitten 45.18 g
- Vezels 10.4 g
Allergenen Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.