Lomo saltado

Lomo saltado

Lomo saltado is een typisch gerecht uit Peru. Het zijn reepjes gemarineerde steak die worden roergebakken, en dan met lekker veel groentjes en heerlijke ovenfrietjes erbij. Wie dacht dat ze in Zuid-Amerika enkel rijst en bonen eten, moet deze lomo saltado zeker eens een kans geven. Een zalige ontdekking!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
sojasaus

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de oven.
  • Pel en snij de rode ui in partjes. Snij de gele paprika in reepjes. Snij de chilipeper in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij heel fijn. Pers de knoflook. Snij de tomaat in partjes. Pluk de blaadjes koriander.
  • Snij de rundersteaks in reepjes en kruid met peper, zout en komijn.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan of wok en bak de reepjes rundersteak kort op hoog vuur.
  • Voeg de ui, paprika, knoflook en chilipeper toe (als je niet van pikant houdt, voeg dan wat minder toe). Laat 2 minuten bakken op een matig vuur.
  • Voeg nu de tomaat, sojasaus en wittewijnazijn toe en laat nog 1 minuut bakken. Kruid eventueel bij met zout.
  • Serveer de lomo saltado met de ovenfrieten en overstrooi met koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander
  • 300 g rundersteaks
  • 1 kl komijn
  • 2 el sojasaus

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 591 kcal
  • Koolhydraten 50.87 g
  • Suikers 11.46 g
  • Vetten 21.15 g
  • Verzadigde vetten 3.3 g
  • Eiwitten 44.82 g
  • Vezels 9.63 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Sulfiet, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.