'Loaded' pastinaakfrietjes met spek en kaas

'Loaded' pastinaakfrietjes met spek en kaas

'Loaded fries' is een Amerikaans recept, dat gebaseerd is op het Canadese 'poutine'. Het zijn frietjes die worden geserveerd met allerlei toppings. We maken een originele, koolhydraatarme versie met pastinaakfrietjes, gebakken spekjes en cheddarkaas die er mooi over smelt. Lekker gezellig om een grote schotel in het midden van de tafel te zetten, zodat iedereen zich kan bedienen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
cheddar­kaas
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de tomaten in blokjes. Snij de lente-ui in ringen. Meng de mayonaise met enkele druppels water, zodat je een lopende saus krijgt.
  • Verwarm een antikleefpan zonder vetstof en voeg de spekblokjes toe. Bak krokant.
  • Strooi de spekjes en de cheddarkaas over de pastinaakfrietjes en zet nog 5 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
  • Haal de pastinaakfrietjes uit de oven en schik er de rucola, tomatenblokjes en lente-ui over. Druppel er de mayonaise over. Schuif het bakpapier op een grote plank en serveer in het midden van de tafel, of schep porties over op borden en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 2 tomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 40 g cheddar­kaas
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 897 kcal
  • Koolhydraten 28.08 g
  • Suikers 2.69 g
  • Vetten 67.87 g
  • Verzadigde vetten 36.39 g
  • Eiwitten 22.01 g
  • Vezels 9.01 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.