Linzencurry met spinazie en zoete aardappel

Vandaag zetten we een heerlijke, originele linzencurry op het menu! Boordevol lekkere groenten en Indisch afgekruid. Klaar in een half uurtje en je kan beginnen doppen met pitabroodjes in die heerlijke curry. Een vegetarisch toppertje!
Ingrediënten

zoete aardappel

ui

knoflook

currypoeder

kokosmelk

tomatenpassata

rode linzen

pitabroodje

spinazie

garam masala
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook.
- Verhit de arachideolie in een kookpot en voeg de ui toe. Stoof enkele minuten en voeg dan de knoflook en het currypoeder toe. Laat nog 1 minuut stoven.
- Voeg de kokosmelk, tomatenpassata, de zoete aardappelen, per persoon 50 milliliter water en rode linzen toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig om. Wanneer het te droog wordt, voeg wat extra water toe.
- Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of een pan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie.
- Was en hak de spinazie grof. Roer de garam masala en spinazie door de curry. Proef of de linzen gaar zijn en kruid de curry bij met peper en zout.
- Serveer de linzencurry met de pitabroodjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 zoete aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 kl currypoeder
- 250 ml kokosmelk
- 400 ml tomatenpassata
- 100 g rode linzen
- 4 pitabroodjes
- 100 g spinazie
- 2 kl garam masala
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 802 kcal
- Koolhydraten 85.82 g
- Suikers 11.9 g
- Vetten 38.79 g
- Verzadigde vetten 25.06 g
- Eiwitten 22.24 g
- Vezels 11.93 g
Allergenen Mosterd, Lactose, Pinda, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.