Linzencurry met spinazie en zoete aardappel

Linzencurry met spinazie en zoete aardappel

Vandaag zetten we een heerlijke, originele linzencurry op het menu! Boordevol lekkere groenten en Indisch afgekruid. Klaar in een half uurtje en je kan beginnen doppen met pitabroodjes in die heerlijke curry. Een vegetarisch toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
rode linzen
Ingredientfoto
pita­broodje
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
garam masala

Bereidingswijze

  • Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook.
  • Verhit de arachideolie in een kookpot en voeg de ui toe. Stoof enkele minuten en voeg dan de knoflook en het currypoeder toe. Laat nog 1 minuut stoven.
  • Voeg de kokosmelk, tomatenpassata, de zoete aardappelen, per persoon 50 milliliter water en rode linzen toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen, maar roer regelmatig om. Wanneer het te droog wordt, voeg wat extra water toe.
  • Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of een pan zonder vetstof. Bewaar ze onder aluminiumfolie om warm te houden.
  • Hak de spinazie grof. Roer de garam masala en spinazie door de curry. Proef of de linzen gaar zijn en kruid de curry bij met peper en zout.
  • Serveer de linzencurry met de pitabroodjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl curry­poeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 400 ml tomaten­passata
  • 100 g rode linzen
  • 4 pita­broodjes
  • 100 g spinazie
  • 2 kl garam masala

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 735 kcal
  • Koolhydraten 83.2 g
  • Suikers 11.9 g
  • Vetten 33.32 g
  • Verzadigde vetten 20.42 g
  • Eiwitten 20.61 g
  • Vezels 11.31 g

Allergenen Mosterd, Pinda, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.