Linguine stroganoff

Linguine stroganoff

Stroganoffsaus is een pittige saus uit de Russische keuken. Deze wordt traditioneel gegeten bij biefstuk of ander rood vlees. Wij bedachten er een ander origineel gerecht mee. Zet deze linguine stroganoff eens op tafel voor een verrassend effect. Lekker pittig rundsgehakt, een romige saus met mascarpone en heerlijke pasta. Wij zijn fan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kastanje­champignon
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
mascarpone

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij ze in kwartjes. Snij de paprika in fijne reepjes. Hak de bladpeterselie fijn. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon in op.
  • Doe de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof de ui aan tot ze lichtbruin begint te kleuren. Voeg de rest van de olijfolie, de champignons en de rode paprika toe. Roerbak 4 minuten op een matig vuur en voeg dan het gehakt en het paprikapoeder toe en laat mooi bruin bakken. Kruid met peper en zout.
  • Kook ondertussen de linguine beetgaar in gezouten water in 8 minuten.
  • Voeg de runderbouillon toe aan de pan en roer goed los. Laat 3 minuten inkoken en voeg dan de mascarpone toe. Giet de pasta af en meng door de saus.
  • Verdeel de pasta over de borden en strooi er de gehakte peterselie over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 250 g kastanje­champignons
  • 1 rode paprika
  • 10 g blad­peterselie
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 300 g runds­gehakt
  • 2 kl paprika­poeder
  • 200 g linguine
  • ½ potje mascarpone

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1097 kcal
  • Koolhydraten 84.41 g
  • Suikers 15.21 g
  • Vetten 60.68 g
  • Verzadigde vetten 21.4 g
  • Eiwitten 48.34 g
  • Vezels 11.79 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.