Linguine stroganoff

Linguine stroganoff

Stroganoffsaus is een pittige saus uit de Russische keuken. Deze wordt traditioneel gegeten bij biefstuk of ander rood vlees. Wij bedachten er een ander origineel gerecht mee. Zet deze linguine stroganoff eens op tafel voor een verrassend effect. Lekker pittig rundsgehakt, een romige saus en heerlijke pasta. Wij zijn fan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kastanje­champignon
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
lichte roomkaas

Bereidingswijze

  • Pel en snij de ui fijn. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Hak de peterselie fijn. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de runderbouillon in op.
  • Doe de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof de ui aan tot ze lichtbruin begint te kleuren. Voeg dan de rest van de olijfolie toe en de champignons. Laat kleuren en voeg dan het gehakt toe en laat mooi bruin bakken. Kruid met peper en zout.
  • Kook ondertussen de linguine beetgaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  • Voeg de bouillon toe aan de pan en roer goed los. Laat 3 minuten inkoken en voeg dan de roomkaas toe. Giet de pasta af en meng door de saus.
  • Verdeel de pasta over de borden en strooi er de gehakte peterselie over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 250 g kastanje­champignons
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 runder­bouillonblokje
  • 300 g runds­gehakt
  • 200 g linguine
  • 35 g lichte roomkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 874 kcal
  • Koolhydraten 72.9 g
  • Suikers 8.33 g
  • Vetten 42.13 g
  • Verzadigde vetten 15.32 g
  • Eiwitten 47.68 g
  • Vezels 8.05 g

Allergenen Gluten, Selderij, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.