Linguine met vis in prei-roomsaus

Linguine met vis in prei-roomsaus

Voor deze heerlijke verrassende pasta combineren we blokjes vis met gestoofde prei in een heerlijk roomsausje. Een zalige combinatie! Enkele preireepjes worden krokant gebakken, een verrassende afwerking voor dit toppertje met vis. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
vismengeling

Bereidingswijze

  • Neem een stukje van het groene deel van de prei, was goed en snij in lange reepjes. Zet apart. Was en snij de rest van de prei in ringen. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  • Verhit de boter in een kookpot en stoof de prei en de tijm aan. Voeg na 5 minuten de witte wijn toe en laat 3 minuten inkoken. Voeg dan de visbouillon toe. Breng aan de kook en laat opnieuw 3 minuten inkoken. Voeg de lichte room toe, roer goed, kruid met peper en zout en leg dan de visblokjes mee in de saus. Laat 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verhit de arachideolie in een antikleefpannetje en bak de groene reepjes prei op hevig vuur, tot ze krokant worden. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de linguine met de vis in prei-roomsaus en werk af met de preireepjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 preien
  • ½ visbouillonblokje
  • 2 takjes tijm
  • 200 g linguine
  • 100 ml lichte room
  • 300 g vismengeling

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 el boter
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 821 kcal
  • Koolhydraten 79.95 g
  • Suikers 13.41 g
  • Vetten 29.83 g
  • Verzadigde vetten 13.18 g
  • Eiwitten 44.31 g
  • Vezels 9.84 g

Allergenen Schaaldieren, Vis, Gluten, Lactose, Weekdieren, Pinda, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.