Linguine met tomaten-groentensaus en gebakken ricotta

Linguine met tomaten-groentensaus en gebakken ricotta

Heb je ooit al eens gebakken ricotta geproefd? We beloven het je: een revelatie! Proef het nu in deze originele en lekkere pasta. Een heerlijke tomatensaus boordevol verse groentjes, linguine en daarbij dan de zoutige maar ook zachte smaak van de gebakken ricotta. Feest op het bord!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
basilicum

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de ricotta in een ovenvast schaaltje en strooi er de helft van de oregano, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), peper en zout over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Snij de gele paprika en courgette in blokjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet af, maar hou wat van het kookvocht van de pasta bij.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de fijngesneden ui, wortelen en de knoflook gedurende 3 minuten. Voeg dan de gele paprika en courgetteblokjes toe. Laat 5 minuten stoven. Bestrooi met de rest van de oregano. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe voor een mooie, vloeiende saus. Kruid met peper en zout.
  • Snij ondertussen de basilicum fijn.
  • Serveer de linguine met de tomaten-groentensaus en verdeel er de gebakken ricotta over. Werk af met de fijngesneden basilicum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 g ricotta
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 200 g linguine
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g basilicum

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 785 kcal
  • Koolhydraten 100.98 g
  • Suikers 30.22 g
  • Vetten 26.76 g
  • Verzadigde vetten 8.07 g
  • Eiwitten 26.9 g
  • Vezels 16.51 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.