Linguine met spinazie in roomsaus en gebakken spekjes

Linguine met spinazie in roomsaus en gebakken spekjes

Een gerecht waar géén kuis- of snijwerk aan is? Wij hebben het voor jou gevonden! Een heerlijke eenvoudige pastaschotel met de klassieke combinatie van spinazie in roomsaus met daarbij heerlijk krokant gebakken spekjes. Dit kan iedereen in 15 minuten op tafel zetten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot met deksel, een vergiet en een grote pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Verhit de pan en voeg de spekblokjes toe. Bak ze 5 minuten tot ze krokant zijn. Schep uit de pan.
  • Voeg de spinazie toe in de pan waarin je de spekjes gebakken hebt. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Roer er de lichte room, de parmezaan, peper, zout en nootmuskaat door. Voeg de pasta en eventueel wat kookvocht toe voor een mooie vloeiende saus, meng en verdeel over de borden. Strooi er de gebakken spekjes over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 200 g spinazie
  • ½ potje lichte room
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 938 kcal
  • Koolhydraten 70.93 g
  • Suikers 7.06 g
  • Vetten 47.33 g
  • Verzadigde vetten 38.36 g
  • Eiwitten 36.59 g
  • Vezels 5.86 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.