Linguine met spek en prei-roomsaus

Linguine met spek en prei-roomsaus

Dit is geen pasta carbonara, maar het doet er wel wat aan denken! Krokant gebakken spekjes met daarbij een heerlijke saus op basis van prei en room. Een geweldige combinatie die iedereen aan tafel zal doen smullen van plezier. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Neem een stukje van het groene deel van de prei, was goed en snij in reepjes. Zet apart. Was en snij de rest van de prei in ringen. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  • Verhit ondertussen een pan en bak het gerookt spek mooi krokant zonder vetstof. Schep uit de pan en hou de pan opzij.
  • Verhit de boter in een kookpot en stoof de prei en tijm aan op een zacht vuur. Voeg na 5 minuten de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 3 minuten inkoken. Voeg de lichte room toe, roer goed, kruid met peper en zout en laat nog een 3-tal minuten inkoken.
  • Verhit de arachideolie in de pan waarin je het spek gebakken hebt en bak de groene reepjes prei op hevig vuur, tot ze krokant worden. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de linguine met de prei-roomsaus met spekjes en werk af met de preireepjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 preien
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 takjes tijm
  • 200 g linguine
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 kl arachide­olie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1106 kcal
  • Koolhydraten 91.51 g
  • Suikers 22.2 g
  • Vetten 54.15 g
  • Verzadigde vetten 40.79 g
  • Eiwitten 37.67 g
  • Vezels 17.11 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.