Linguine met scampi's in tomatenroomsaus

Linguine met scampi's in tomatenroomsaus

Een heerlijke klassieker die je gemakkelijk zelf thuis kan klaarmaken! Linguine met scampi's in tomatenroomsaus. Serveer dit aan je tafelgasten en ze zullen zich op restaurant wanen. Wat een luxe!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de rode paprika in fijne reepjes.
  • Kruid de scampi's met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de scampi's en knoflook toe. Bak de scampi's 2-3 minuten tot ze roze kleuren. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan. Voeg ui en rode paprika toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus 8 minuten pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterslie fijn.
  • Roer de gebakken scampi's en de lichte room door de tomatensaus. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de pasta toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen. Kruid af met peper en zout.
  • Roer 3/4de van de fijngehakte bladpeterselie door de pasta. Serveer de linguine met de scampi's in tomatenroomsaus en werk af met de rest van de bladpeterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 20 scampi's
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 826 kcal
  • Koolhydraten 88 g
  • Suikers 17.49 g
  • Vetten 32.4 g
  • Verzadigde vetten 10.76 g
  • Eiwitten 40.8 g
  • Vezels 9.97 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.