Linguine met scampi's en spinazie
Een heerlijke snelle pasta met scampi's waar je bovendien maar heel weinig snijwerk aan hebt. Handig toch? Deze linguine met scampi's en spinazie in een lichte tomatensaus zet je in 15 minuten op tafel. Een echte 'crowd pleaser'! Laat het smaken!
Ingrediënten
visbouillonblokje
linguine
spinazie
ui
knoflook
tomatenpuree
scampi
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een grote pan klaar.
- Neem per persoon 100 milliliter heet water en los er de aangegeven hoeveelheid visbouillon in op. Giet de rest van het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook 7 minuten. Voeg dan de spinazie toe, roer goed om en laat nog 1 minuut koken. Giet de pasta en spinazie af.
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de visbouillon toe. Roer goed om en laat 4 minuten pruttelen.
- Dep de scampi's droog met keukenpapier. Kruid de scampi's met peper en zout en voeg ze toe aan de saus. Laat 2 minuten pruttelen. Voeg de linguine en spinazie bij de scampi's. Meng goed door elkaar, kruid eventueel bij met peper en zout en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ visbouillonblokje
- 200 g linguine
- 100 g spinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ blikje tomatenpuree
- 20 scampi's
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 583 kcal
- Koolhydraten 76.8 g
- Suikers 10.57 g
- Vetten 12.32 g
- Verzadigde vetten 1.93 g
- Eiwitten 37.53 g
- Vezels 7.02 g
Allergenen Schaaldieren, Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.