Linguine met scampi's en spinazie

Linguine met scampi's en spinazie

Een heerlijke snelle pasta met scampi's waar je bovendien maar heel weinig snijwerk aan hebt. Handig toch? Deze linguine met scampi's en spinazie in een lichte tomatensaus zet je in 15 minuten op tafel. Een echte 'crowd pleaser'! Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
scampi

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een pan klaar.
  • Neem per persoon 100 milliliter heet water en los er de visbouillon in op. Giet de rest van het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook 7 minuten. Voeg dan de spinazie toe, roer goed om en laat nog 1 minuut koken. Giet de pasta en spinazie af.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de tomatenpuree toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de visbouillon toe. Roer goed om en laat 4 minuten pruttelen.
  • Kruid de scampi's met peper en zout en voeg ze toe aan de saus. Laat 2 minuten pruttelen. Giet de saus met de scampi's bij de pot met linguine en spinazie. Meng goed door elkaar en kruid met peper en zout. Serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ visbouillonblokje
  • 200 g linguine
  • 100 g spinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 16 scampi's

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 591 kcal
  • Koolhydraten 78.04 g
  • Suikers 11.8 g
  • Vetten 12.36 g
  • Verzadigde vetten 1.95 g
  • Eiwitten 37.77 g
  • Vezels 7.52 g

Allergenen Schaaldieren, Vis, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.