Linguine met scampi, spinazie en citroen-knoflook botersaus

Linguine met scampi, spinazie en citroen-knoflook botersaus

Een heerlijke eenvoudige pasta, zoals de Italianen 'm maken! Heerlijke zuiderse smaken, met gebakken scampi's, spinazie en een zalige citroen-knoflook botersaus. Hier ga je toch van watertanden? Serveer met een fris glaasje witte wijn en genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een grote pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook 7 minuten.
  • Snij ondertussen de ui fijn en pers de knoflook. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de scampi's toe. Kruid met peper en zout. Bak 3 minuten tot de scampi's roze kleuren.
  • Voeg de spinazie toe aan de pasta, roer goed om en laat nog kort opkoken. Giet de pasta en spinazie af en doe ze dan terug in de kookpot.
  • Voeg de scampi's bij de linguine met spinazie en voeg ook de boter, het citroensap en de citroenzeste toe. Roer goed om tot de boter gesmolten is. Kruid bij met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 20 scampi's
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 721 kcal
  • Koolhydraten 76.83 g
  • Suikers 10.35 g
  • Vetten 27.4 g
  • Verzadigde vetten 11.64 g
  • Eiwitten 38.55 g
  • Vezels 7.95 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.