Linguine met scampi en zongedroogde tomaatjes

Linguine met scampi en zongedroogde tomaatjes

Scampi's, zongedroogde tomaten, chilipepers,... Krijg je al honger? Deze pastaschotel brengt je helemaal in Zuiderse sferen! Gemakkelijk, snel klaar en bomvol smaak. Dit gerecht doet (terug)denken aan zomerse avonden, zeker als je het serveert met een glaasje rosé wijn erbij!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
zongedroogde tomaat
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
scampi

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de peterselie fijn. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes en de chilipeper in ringetjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui, knoflook en zongedroogde tomaten aan.
  • Voeg de chilipeper toe (voeg minder of geen toe als je niet van pittig houdt) en kruid met peper en zout. Draai het vuur lager en laat 5 minuten zachtjes garen.
  • Voeg dan het blik tomatenblokjes en de suiker toe en laat de saus verder garen voor 10 minuten.
  • Voeg de scampi's toe aan de saus en laat ze garen. De scampi's zijn gaar als ze mooi roze zijn. Voeg dan de gekookte linguine en de peterselie toe aan de saus, meng goed en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g blad­peterselie
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • ½ rode chilipeper
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 16 scampi's

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 650 kcal
  • Koolhydraten 86.05 g
  • Suikers 16.22 g
  • Vetten 14.23 g
  • Verzadigde vetten 2.08 g
  • Eiwitten 38.43 g
  • Vezels 9.54 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.