Linguine met prei en gehakt

Linguine met prei en gehakt

Een snelle pasta die heerlijk smaakt: linguine met gestoofde prei, tijm en gehakt. In een wip klaar en lekker vullend, onze definitie voor comfort food! Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
parmezaanschilfer

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de prei. Leg een snijplank, mes, een kookpot en een pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot, voeg een snuf zout toe en breng terug aan de kook. Voeg de linguine toe en kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Verhit de olijfolie in de pan en bak het gehakt 4 minuten. Snij ondertussen de prei in ringen. Voeg de prei toe en laat 6 minuten stoven op een zacht vuur.
  • Rits de blaadjes van de takjes tijm. Voeg de lichte room en tijm toe aan de pan, roer goed, kruid met peper en zout. Laat eventjes inkoken.
  • Meng de linguine door de saus en voeg eventueel wat van het kookvocht toe. Werk af met parmezaanschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 preien
  • 2 takjes tijm
  • ½ potje lichte room
  • 30 g parmezaanschilfers

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 960 kcal
  • Koolhydraten 84.72 g
  • Suikers 14.16 g
  • Vetten 45.58 g
  • Verzadigde vetten 19.32 g
  • Eiwitten 50.23 g
  • Vezels 9.85 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.