Linguine met pompoensaus en kruidige gehaktballetjes

Linguine met pompoensaus en kruidige gehaktballetjes

Laat je verrassen door deze originele pasta met een heerlijke pompoensaus en gehaktballetjes die gemaakt worden van het kruidige vlees van braadworsten. Klaar in een half uurtje en een gegarandeerd succesrecept bij het hele gezin!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
pompoen­pitten
Ingredientfoto
braadworst
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 centimeter.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de pompoenblokjes en per persoon 200 milliliter warm water toe. Verkruimel er de groentebouillon over en roer om. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, totdat de pompoenblokjes zacht zijn. Mix fijn tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  • Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de pompoenpitten toe. Rooster ze kort en schep uit de pan.
  • Knijp het gehakt uit de braadworsten. Vorm er met vochtige handen kleine gehaktballetjes van. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  • Meng de linguine met de pompoensaus en schep er de gebakken gehaktballetjes door. Serveer en werk af met de fijngehakte bladpeterselie en de pompoenpitten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ flespompoen
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 200 g linguine
  • 20 g pompoenpitten
  • 2 braadworsten
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1061 kcal
  • Koolhydraten 96.67 g
  • Suikers 16.12 g
  • Vetten 51.76 g
  • Verzadigde vetten 13.5 g
  • Eiwitten 48.66 g
  • Vezels 9.08 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.