Linguine met pesto van waterkers en geitenkaas

Linguine met pesto van waterkers en geitenkaas

De meeste mensen kennen de klassieke pesto met basilicum en pesto rosso van zongedroogde tomaatjes. Maar eigenlijk kan je van heel wat verschillende groenten en kruiden pesto maken. Wat denk je van een originele pesto met peperige waterkers en frisse geitenkaas? Dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
waterkers
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
geitenkaas

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Pel de knoflook. Haal de blaadjes van de waterkers, was ze en dep droog. Kleur de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof. Was en rasp de citroen en pers het sap uit. Doe de knoflook, waterkers (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking), 2/3de van de pijnboompitten, de extra vierge olijfolie, de citroenzeste, de helft van de geitenkaas en peper en zout in een maatbeker en mix tot een egale massa. Breng op smaak met wat citroensap.
  • Meng de pesto door de linguine, voeg eventueel wat van het kookvocht toe voor een mooie saus. Verkruimel er de rest van de geitenkaas bij, strooi er de rest van de pijnboompitten en de waterkers over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje waterkers
  • 30 g pijnboompitten
  • ½ citroen
  • 100 g geitenkaas

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 778 kcal
  • Koolhydraten 72.84 g
  • Suikers 6.64 g
  • Vetten 42.24 g
  • Verzadigde vetten 10.64 g
  • Eiwitten 24.74 g
  • Vezels 5.24 g

Allergenen Gluten, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.