Linguine met pesto van geroosterde rode paprika en geitenkaas

Linguine met pesto van geroosterde rode paprika en geitenkaas

Pasta pesto, maar dan helemaal anders dan je het gewoon bent! We maken een Zuiderse versie met geroosterde rode paprika en hazelnoten. Daarbij komt frisse geitenkaas om het af te werken. Een Mediterraans vegetarisch toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
hazelnoot
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
geitenkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de paprika's in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snij in blokjes van 1 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hier de blokjes paprika op. Besprenkel met de olijfolie, peper en zout en meng goed. Leg er de ongepelde teentjes knoflook bij. Zet 15 minuten in de oven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet af.
  • Hak de hazelnoten grof. Pers het sap van de citroen.
  • Knijp de zacht geworden knoflook uit de velletjes. Doe de paprika, knoflook, het citroensap, de hazelnoten, de extra vierge olijfolie, de helft van de cayennepeper en zout in een keukenrobot (of vijzel) en maal fijn. Voeg de parmezaan toe en meng goed. Proef en voeg naar eigen smaak extra cayennepeper toe.
  • Meng de pesto met de linguine. Schep in borden en verkruimel er de geitenkaas over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rode paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g linguine
  • 30 g hazelnoten
  • ½ citroen
  • 30 g parmezaan
  • 100 g geitenkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 908 kcal
  • Koolhydraten 83.99 g
  • Suikers 16.4 g
  • Vetten 48.07 g
  • Verzadigde vetten 12.91 g
  • Eiwitten 30.71 g
  • Vezels 10.33 g

Allergenen Gluten, Noten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.