Linguine met kippengehaktballetjes in tomatensaus

Linguine met kippengehaktballetjes in tomatensaus

Een heerlijke pastaschotel met een smaakvolle tomatensaus en lekkere balletjes van kippengehakt. Ideaal voor op een doordeweekse avond en kinderen zullen er ook van smullen. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
tomaten­blokjes

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten.
  • Snij de ui fijn. Snij de basilicum fijn. Pers de teentjes knoflook. Meng het kippengehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook en de helft van de parmezaan. Kruid bij met peper en zout.
  • Vorm ongeveer 5 gehaktballen per persoon met vochtige handen. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de gehaktballen 5 minuten goudbruin. Schep uit de pan en zet even opzij.
  • Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en voeg de rest van de knoflook en ui toe. Laat glazig worden.
  • Voeg de tomatenblokjes met de helft van de basilicum toe in de pan. Roer goed om en verlaag het vuur. Laat 10 minuten sudderen.
  • Schep de gehaktballen door de tomatensaus en laat nog 5 minuten doorwarmen. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de pasta met de gehaktballen en tomatensaus over de borden. Werk af met de resterende parmezaan en basilicum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 10 g basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • 30 g parmezaan
  • 1 blik tomaten­blokjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 840 kcal
  • Koolhydraten 80.55 g
  • Suikers 12.81 g
  • Vetten 32.03 g
  • Verzadigde vetten 8.38 g
  • Eiwitten 53.39 g
  • Vezels 7.91 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.