Linguine met kabeljauw in een mediterraanse tomatensaus

Linguine met kabeljauw in een mediterraanse tomatensaus

Pasta met vis, het zou gerust wat vaker op het menu mogen staan, toch? Deze linguine met zalig zachte kabeljauw in een heerlijk mediterraans tomatensausje doet je meteen wegdromen naar een zuiders terras met zicht op zee. Kortom, vakantie op je bord!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
kabeljauw­filet

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Hak de kappertjes grof. Hak de peterselie fijn. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de spinazie samen met de helft van de geperste knoflook kort aan, totdat de spinazie begint te slinken. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui en de rest van de geperste knoflook. Voeg ook de Provençaalse kruiden toe en kruid met peper en zout. Als de ui glazig is, voeg je de kappertjes, spinazie en het blik tomatenblokjes toe. Voeg ook 1 kop (2 koppen voor 4 personen) van het kookwater van de pasta toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Dep de kabeljauwfilets droog, kruid met peper en zout en leg mee in de saus. Laat de kabeljauwfilets 6 tot 8 minuten meegaren in de saus. Schep dan voorzichtig uit de saus op een bord en trek de kabeljauwfilets uit mekaar met twee vorken in hapklare brokjes.
  • Meng de pasta en de boter door de saus. Voeg dan de stukjes kabeljauw terug toe en schep voorzichtig door de pasta. Kruid met peper en zout en serveer met de fijngehakte peterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 10 g blad­peterselie
  • 150 g spinazie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 2 kabeljauw­filets

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 756 kcal
  • Koolhydraten 80.26 g
  • Suikers 10.72 g
  • Vetten 27.44 g
  • Verzadigde vetten 7.97 g
  • Eiwitten 43.82 g
  • Vezels 8.86 g

Allergenen Gluten, Ei, Selderij, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.