Linguine met ham en asperges

Linguine met ham en asperges

Asperges met ham, 'vermomd' als een pastagerecht. En weet je wat? Het is overheerlijk! Een ware ode aan onze Belgische asperges, met zoute blokjes ham bij, een parmezaansausje en linguine. Dit moet je echt proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
witte asperge
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
hamblokje

Bereidingswijze

  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller en snij er de houterige uiteinden af. Snij ze in stukken van ongeveer 4 cm. Snij de bieslook in ringetjes.
  • Voeg de stukjes asperges toe aan het kokend water. Laat 5 minuten koken en schep ze dan met een schuimspaan uit het water. Schep ook per persoon 150 milliliter kookvocht van de asperges op en hou even apart. Kook nu de linguine in 8 minuten beetgaar in het water. Giet af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg dan beetje bij beetje het kookvocht van de asperges toe, zodat de saus mooi indikt. Haal van het vuur en roer er de helft van de parmezaan, de asperges, de hamblokjes en de helft van de bieslook door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de gekookte pasta door de saus. Voeg eventueel nog wat kookvocht van de pasta toe voor een mooie vloeiende saus. Serveer en werk af met de rest van de bieslook en parmezaan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g witte asperges
  • 10 g bieslook
  • 200 g linguine
  • 30 g parmezaan
  • 150 g hamblokjes

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 755 kcal
  • Koolhydraten 79.89 g
  • Suikers 7.54 g
  • Vetten 29.95 g
  • Verzadigde vetten 15.92 g
  • Eiwitten 38.26 g
  • Vezels 6.71 g

Allergenen Vis, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.