Linguine met geroosterde pompoen, feta en salie

Linguine met geroosterde pompoen, feta en salie

De herfst op je bord, met de heerlijke pastaschotel! Linguine met daarbij blokjes geroosterde pompoen en zijn beste vriendje salie erbij. Er komt een lekker sausje dat zorgt voor de nodige fraicheur en deze heerlijke pasta wordt afgewerkt met pompoenpitten en feta. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
pompoen­pitten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil en snij de pompoen in kleine blokjes. Pers de knoflook. Snij de salieblaadjes in reepjes.
  • Meng de pompoen met de knoflook in een grote ovenschaal. Kruid met peper en zout, bestrooi met de salie. Besprenkel met de olijfolie. Rooster de pompoen 25 minuten in de oven, tot hij goudbruin en gaar is.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Pers het citroensap en meng met de wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en een snuf peper en zout. Snij de peterselie fijn. Verkruimel de feta.
  • Meng de pasta en de pompoenblokjes met de pompoenpitten en peterselie. Lepel er de vinaigrette over, schep om en serveer met de verkruimelde feta erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g salie
  • 200 g linguine
  • ½ citroen
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g feta
  • 30 g pompoenpitten

Uit jouw keuken

  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 855 kcal
  • Koolhydraten 91.35 g
  • Suikers 10.93 g
  • Vetten 40.63 g
  • Verzadigde vetten 12.07 g
  • Eiwitten 28.17 g
  • Vezels 7.38 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.