Linguine met gerookte makreel

Linguine met gerookte makreel

De klassieke pasta's kennen we en lusten we allemaal, maar sta je ook open voor een originele versie? Wat denk je van linguine met gerookte makreel en een overheerlijk sausje met room, mosterd en citroen? Dit moet je echt eens proberen, even lekker als de klassiekers, beloofd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
gerookte makreelfilet
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
citroen

Bereidingswijze

  • Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Snij de prei in fijne ringen. Snij de courgette overlangs in 2 en dan in plakjes van 0,5 cm dikte. Breek de gerookte makreel in stukken. Hak de bieslook fijn.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de fijngesneden sjalot, de preiringen en de geperste knoflook aan voor 3 minuten. Voeg dan de plakjes courgette toe en laat meebakken. Voeg de room en de mosterd toe en roer goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  • Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij. Meng de pasta door de saus en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om een mooi vloeiende saus te krijgen. Haal van het vuur en pers er het sap van de citroen over. Meng en kruid bij met peper en zout. Leg er de stukjes gerookte makreel bij. Werk af met de fijngesneden bieslook.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 150 g gerookte makreelfilets
  • 10 g bieslook
  • 200 g linguine
  • 100 ml lichte room
  • ½ citroen

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 897 kcal
  • Koolhydraten 86.07 g
  • Suikers 18.25 g
  • Vetten 44.6 g
  • Verzadigde vetten 13.65 g
  • Eiwitten 34.98 g
  • Vezels 9.27 g

Allergenen Ei, Gluten, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.