Linguine met gehaktballetjes in tomatensaus

Linguine met gehaktballetjes in tomatensaus

Een heerlijke pastaschotel met een smaakvolle tomatensaus en lekkere gehaktballetjes. Ideaal voor op een doordeweekse avond en kinderen zullen er ook van smullen. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
gedroogde oregano

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten.
  • Pel de ui en snipper fijn. Hak de basilicum fijn. Pers de teentjes knoflook. Meng het gehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook en de helft van de parmezaan. Kruid bij met peper en zout.
  • Vorm ongeveer 10 gehaktballetjes. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de gehaktballen 5 minuten goudbruin. Schep uit de pan en zet even opzij.
  • Voeg de rest van de olijfolie toe in dezelfde pan en voeg de overige knoflook en ui toe. Laat glazig worden.
  • Voeg de tomatenblokjes met de helft van de basilicum, de gedroogde oregano en wat zout toe in de pan. Roer goed om en verlaag het vuur. Laat 10 minuten sudderen.
  • Voeg de overige basilicum toe en roer nog eens goed om. Kruid bij met peper en zout. Schep de gehaktballen door de tomatensaus en laat nog even doorwarmen.
  • Verdeel de pasta met de gehaktballen en tomatensaus over de borden. Werk af met de resterende parmezaan en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 10 g basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 40 g parmezaan
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 el gedroogde oregano

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1055 kcal
  • Koolhydraten 83.26 g
  • Suikers 11.58 g
  • Vetten 55.92 g
  • Verzadigde vetten 19 g
  • Eiwitten 51.99 g
  • Vezels 8.33 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.