Linguine met dragon, paddenstoelen en parmezaan

Linguine met dragon, paddenstoelen en parmezaan

Een lekkere paddenstoelenmix, knoflook, dragon en een romige sausje... Een heerlijke combinatie voor de herfst! Serveer ze samen in deze heerlijke linguine, werk af met wat parmezaan en je hebt de perfecte vegetarische maaltijd voor een herfstige dag. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
oesterzwam
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
mascarpone
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Pluk de blaadjes van de dragon en snij fijn. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Stoof de ui aan voor 2-3 minuten en voeg de paddenstoelen en de knoflook toe. Laat 5 minuten bakken en voeg dan de mascarpone en de bouillon toe. Roer goed en laat de saus indikken. Roer er de helft van de fijngehakte dragon door en kruid met peper en zout. Pers het sap van de citroen en meng er ook door.
  • Serveer de linguine met de saus en de rest van de dragon en de parmezaan erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 100 g oesterzwammen
  • 10 g dragon
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 100 g mascarpone
  • ½ citroen
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 783 kcal
  • Koolhydraten 80.82 g
  • Suikers 13.26 g
  • Vetten 36.44 g
  • Verzadigde vetten 19.24 g
  • Eiwitten 27.9 g
  • Vezels 11.9 g

Allergenen Gluten, Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.