Linguine carbonara met pancetta en bieslook

Linguine carbonara met pancetta en bieslook

Pasta carbonara, een echte classic die we eigenlijk te weinig eten, toch? Een ode aan de Italiaanse keuken met crispy pancetta en heerlijk zoute pecorinokaas.

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
pancetta
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten.
  • Pers de knoflook. Snij de bieslook in fijne ringetjes. Snij de pancetta in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de pancetta krokant in enkele minuten.
  • Verlaag het vuur zodra de pancetta krokant is. Voeg de knoflook toe en roerbak een minuutje verder.
  • Scheid de eieren en klop de eierdooiers los in een mengkom. Het eiwit heb je niet nodig in dit recept. Voeg de parmezaan, de room, de helft van de bieslook, peper en zout toe. Meng goed.
  • Giet de linguine af en voeg bij de pancetta. Draai het vuur lager. Voeg dan het eiermengsel toe en roer een minuutje om, zodat de saus wat indikt. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Verdeel de pasta carbonara over de borden en werk af met flink wat peper en de overige bieslook.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g bieslook
  • 100 g pancetta
  • 2 bio-eieren
  • 30 g parmezaan
  • ½ potje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 898 kcal
  • Koolhydraten 72.41 g
  • Suikers 7.95 g
  • Vetten 51.33 g
  • Verzadigde vetten 20.3 g
  • Eiwitten 35.69 g
  • Vezels 3.86 g

Allergenen Gluten, Vis, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.