Linguine carbonara met pancetta en bieslook

Linguine carbonara met pancetta en bieslook

Pasta carbonara, een echte classic die we eigenlijk te weinig eten, toch? Een ode aan de Italiaanse keuken met crispy pancetta, linguine-slierten en parmezaan. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
pancetta
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten.
  • Pers de knoflook. Snij de bieslook in fijne ringetjes. Snij de pancetta in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de pancetta krokant in enkele minuten.
  • Verlaag het vuur zodra de pancetta krokant is. Voeg de knoflook toe en roerbak een minuutje verder.
  • Scheid de eieren en klop de eierdooiers los in een mengkom. Voeg de parmezaan, de room, de helft van de bieslook, peper en zout toe. Meng goed.
  • Giet de linguine af en voeg bij de pancetta. Draai het vuur lager. Voeg dan het eiermengsel toe en roer een minuutje om, zodat de saus wat indikt. Kruid bij met peper en zout.
  • Verdeel de pasta carbonara over de borden en werk af met flink wat peper en de overige bieslook.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g bieslook
  • 100 g pancetta
  • 2 eieren
  • 30 g parmezaan
  • 50 ml lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 821 kcal
  • Koolhydraten 70.76 g
  • Suikers 6.37 g
  • Vetten 43.8 g
  • Verzadigde vetten 15.62 g
  • Eiwitten 34.62 g
  • Vezels 3.83 g

Allergenen Gluten, Vis, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.