Linguine carbonara met paddenstoelen en rucola

Linguine carbonara met paddenstoelen en rucola

Een vegetarische linguine carbonara. De typische spekjes werden vervangen door krokant gebakken paddenstoelen: champignons en portobello's, verrassend lekker en origineel! Salie geeft het heerlijke sausje ook nog extra smaak. Werk af met parmezaan en rucola en je hebt een toppasta!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
portobello
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Haal de blaadjes van de salie en snij de steeltjes fijn. Snij de portobello's en de champignons in fijne plakjes. Pers de knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de blaadjes salie toe. Laat ze in 1 minuut krokant bakken. Schep ze voorzichtig uit de pan, zodat de olie waarin je ze gebakken hebt, in de pan blijft. Hou de salieblaadjes apart en bestrooi ze met wat zout.
  • Voeg nu de paddenstoelen toe aan de pan. Roerbak ze gedurende 3-4 minuten op een hevig vuur.
  • Kluts de eieren in een kommetje en meng er 3/4de van de parmezaan door. Kruid met peper en zout.
  • Meng de balsamico met de suiker en de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout. Giet vlak voor het serveren de dressing over de rucola.
  • Voeg de boter, saliesteeltjes en knoflook toe aan de pan met paddenstoelen. Roerbak nog 2 minuten.
  • Doe de linguine terug in de pot waarin je ze gekookt hebt en voeg het ei-parmezaanmengsel toe, roer goed en voeg eventueel nog wat kookvocht toe, zodat je een mooie, vloeiende saus hebt. Voeg de gebakken paddenstoelen en salieblaadjes toe en roer om.
  • Serveer de linguine met paddenstoelen, bestrooi met de rest van de parmezaan en het rucolaslaatje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 10 g salie
  • 2 portobello's
  • 125 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bio-eieren
  • 30 g parmezaan
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 kl balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 751 kcal
  • Koolhydraten 75.32 g
  • Suikers 8.6 g
  • Vetten 35.04 g
  • Verzadigde vetten 11.69 g
  • Eiwitten 30.57 g
  • Vezels 7.14 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.