Linguine cacio e pepe met rucola, citroen en gedroogde parmaham

Linguine cacio e pepe met rucola, citroen en gedroogde parmaham

Pasta cacio e pepe is een heel eenvoudig maar zalig lekker Italiaans pastagerecht, met een botersausje met parmezaan en lekker veel zwarte peper. We 'pimpen' de klassieke versie met wat extra groenten -rucola- en werken af met een zalig krokante topping van gedroogde parmaham. Wees niet te zuinig met die pepermolen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
parmaham
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: verwarm de grill van de oven voor op 200 °C. Kook water in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Zet een kookpot, vergiet, rasp en een pannetje klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes parmaham. Zet 2-3 minuten onder de grill, totdat de parmaham mooi krokant is. Breek in stukjes.
  • Was en rasp de schil van de citroen. Smelt de boter in een pannetje. Wanneer de boter gesmolten is, roer je er de parmezaan en citroenzeste door. Proef en breng op smaak met enkele druppels citroensap. Kruid royaal met zwarte peper en zout.
  • Meng de botersaus door de linguine. Schep er voorzichtig de rucola door. Serveer en werk af met stukjes gedroogde parmaham.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 100 g parmaham
  • ½ citroen
  • 45 g parmezaan
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 697 kcal
  • Koolhydraten 69.55 g
  • Suikers 5.5 g
  • Vetten 30.64 g
  • Verzadigde vetten 16.67 g
  • Eiwitten 33.8 g
  • Vezels 4.19 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.