Limoenpuree met visfilet en een fris slaatje

Limoenpuree met visfilet en een fris slaatje

Een gerechtje waar de lente in schuilt: een frisse limoenpuree met een verrassende crunch dankzij de lente-uitjes, in boter gebakken visfilet en daarbij een slaatje met veldsla en witloof, op smaak gebracht met een limoendressing. Verfijnd en verfrissend!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
veldsla
Ingredientfoto
witte visfilet

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Was en rasp de schil van de limoen. Hou apart. Pers het sap.
  • Meng de helft van het limoensap met de suiker, de extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Snij de lente-uitjes in fijne ringen. Maak de blaadjes los van het witloof en snij in de lengte in reepjes. Meng de veldsla met het witloof.
  • Smelt de helft van de boter in een pan. Kruid de visfilets met peper en zout en bak ze mooi goudgeel aan beide kanten.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de limoenzeste, de rest van het limoensap, de lente-uitjes, de rest van de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  • Meng vlak voor het serveren de dressing door de salade. Serveer de limoenpuree met de vis erbovenop (tip: schep er wat boter op uit de pan waarin je de vis gebakken hebt) en de frisse salade erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ limoen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 stronkje witloof
  • 50 g veldsla
  • 2 witte visfilets

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 572 kcal
  • Koolhydraten 50.87 g
  • Suikers 5.17 g
  • Vetten 24.82 g
  • Verzadigde vetten 11.02 g
  • Eiwitten 32.74 g
  • Vezels 7.82 g

Allergenen Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.