Limoen-courgetterisotto met gegrilde zalm

Limoen-courgetterisotto met gegrilde zalm

Een heerlijke zomerse risotto, met courgette en limoen. Met daarbij een stukje gegrilde zalm. Een overheerlijke en frisse combinatie! Een reisje richting Italiaanse kust, lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
risottorijst
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot en stoof de fijngehakte ui en de knoflook gedurende 3 minuten. Voeg dan de courgetteblokjes toe en roerbak nog 5 minuten.
  • Breng ondertussen per persoon 250 milliliter water aan de kook en los hierin de groentebouillon op.
  • Verhoog het vuur en voeg de risottorijst bij de groenten. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de witte wijn toe. Schep regelmatig om tot de wijn helemaal verdampt is.
  • Verlaag het vuur opnieuw en voeg een soeplepel van de groentebouillon toe. Roer goed en voeg een volgende soeplepel groentebouillon toe wanneer bijna al het vocht verdampt is. Blijf dit herhalen tot de risottorijst gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Blijf heel regelmatig roeren. Kruid met peper en zout.
  • Verhit een grillpan. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrijk met de rest van de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Grill de zalmfilets 3 minuten per kant. Schep uit de pan en laat nog 1 minuut rusten onder aluminiumfolie.
  • Was en rasp de aangegeven hoeveelheid van de schil van de limoen en pers het sap. Roer de limoenzeste en limoensap naar eigen smaak door de risotto. Roer de boter door de risotto.
  • Serveer de risotto met de gegrilde zalmfilets.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 130 g risottorijst
  • 2 zalmfilets
  • ½ limoen

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 818 kcal
  • Koolhydraten 64.01 g
  • Suikers 12.88 g
  • Vetten 40.97 g
  • Verzadigde vetten 8.91 g
  • Eiwitten 37.07 g
  • Vezels 4.45 g

Allergenen Selderij, Vis, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.