Lichte vol-au-vent met pastinaakfrietjes

Lichte vol-au-vent met pastinaakfrietjes

Hoera! We hebben een heerlijke lichte én snelle versie gemaakt van de heerlijke klassieker vol au vent! We serveren er geen normale frietjes bij, maar pastinaakfrietjes. We durven zelfs te wedden dat de kinderen hier verzot op zullen zijn. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
citroen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 à 22 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Breng per persoon 500 milliliter water aan de kook en los hierin de kippenbouillon op.
  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Hak de peterselie fijn. Rol balletjes van het kippengehakt. Snij de kipfilet in reepjes.
  • Pocheer de kippenreepjes 2 minuten in de bouillon en voeg dan ook de gehaktballetjes toe. Schep de kip en de balletjes er na nog 3 minuten koken uit met een schuimspaan.
  • Smelt de helft van de boter in een grote antikleefpan en bak de champignons. Kruid met peper en zout. Schep even uit de pan en laat de rest van de boter smelten in de pan. Roer er de bloem door en laat drogen. Voeg er telkens een flinke lepel kippenbouillon aan toe en roer goed los, tot de saus indikt. Voeg bouillon toe tot je de gewenste sausdikte hebt en voeg dan opnieuw de champignons, kippenballetjes en kipfilet toe. Kruid opnieuw met peper, zout en nootmuskaat. Breng op smaak met wat citroensap. Laat zachtjes doorwarmen.
  • Serveer de vol-au-vent met de pastinaakfrietjes. Strooi er de fijngehakte peterselie over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 250 g champignons
  • 10 g krul­peterselie
  • 150 g kippengehakt
  • 150 g kipfilet
  • ½ citroen

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 566 kcal
  • Koolhydraten 33.02 g
  • Suikers 0.98 g
  • Vetten 28.76 g
  • Verzadigde vetten 12.5 g
  • Eiwitten 39.26 g
  • Vezels 10.44 g

Allergenen Selderij, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.