Lichte salade Niçoise

Lichte salade Niçoise

Aaah, salade Niçoise! Een heerlijke maaltijdsalade die meteen doet wegdromen naar een terrasje aan de Middellandse zee. Met krieltjes, sperziebonen, een eitje en natuurlijk tonijn! En toch nog lekker licht en klaar in 20 minuten. Ideaal met een glas witte wijn erbij.

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
tonijn in eigen nat
Ingredientfoto
zwarte olijf

Bereidingswijze

  • Was en kook de krieltjes gaar in gezouten water in 18 minuten. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes. Voeg na 10 minuten de sperzieboontjes toe. Giet samen af.
  • Breng water aan de kook en kook de eieren gedurende 7 minuten.
  • Snij de wortel van de little gem en trek de blaadjes los. Verdeel over de borden. Snij de rode ui in hele fijne ringen. Halveer de kerstomaatjes. Laat de tonijn uitlekken en verdeel over de salade, samen met de rode ui, kerstomaatjes en zwarte olijven.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de mosterd en de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Pel de eieren en snij in twee. Meng de dressing door de aardappelen en de boontjes en verdeel dan over de borden. Leg de eitjes erbovenop.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g krielaardappelen
  • 150 g sperziebonen
  • 2 bio-eieren
  • 2 little gems
  • 1 rode ui
  • 125 g kers­tomaten
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 40 g zwarte olijven

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 539 kcal
  • Koolhydraten 37.08 g
  • Suikers 6.5 g
  • Vetten 24.71 g
  • Verzadigde vetten 4.43 g
  • Eiwitten 39.52 g
  • Vezels 10.25 g

Allergenen Ei, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.