Lichte pastasalade met groene asperges en kruidenroom

Lichte pastasalade met groene asperges en kruidenroom

De lente op je bord met deze heerlijk lichte en frisse pastasalade met groene asperges, boontjes, crunchy pijnboompitten en een zalige lichte kruidenroom met parmezaan, basilicum en dille. Om van te genieten in het voorjaarszonnetje, met een glaasje witte wijn of een sprankelende limonade bij, zalig!

Ingrediënten

Ingredientfoto
groene asperge
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
penne
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij het houterige deel van de groene asperges weg en snij ze in stukjes van 3 centimeter. Snij de uiteinden weg van de boontjes en halveer ze.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de penne toe. Voeg na 5 minuten ook de boontjes en de asperges toe. Laat nog 6-7 minuten koken. Giet samen af en spoel onder koud water.
  • Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren.
  • Snij de helft van de basilicum en alle dille heel fijn en meng met de lichte room, de helft van de parmezaan en peper en zout in een kommetje. Je kan ook de kruiden in een blender doen samen met de lichte room en de geraspte parmezaan en tot een mooie groene saus mixen. Meng de saus door de pasta en groenten en kruid met peper en zout. Werk af met de geroosterde pijnboompitten, basilicumblaadjes en de rest van de parmezaan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g groene asperges
  • 150 g sperziebonen
  • 150 g penne
  • 30 g pijnboompitten
  • 10 g basilicum
  • 10 g dille
  • 100 ml lichte room
  • 40 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 603 kcal
  • Koolhydraten 61.31 g
  • Suikers 8.84 g
  • Vetten 26.45 g
  • Verzadigde vetten 11.52 g
  • Eiwitten 27.96 g
  • Vezels 7.85 g

Allergenen Gluten, Ei, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.