Lichte chicken nuggets met snelle barbecuesaus en coleslaw

Lichte chicken nuggets met snelle barbecuesaus en coleslaw

Een typische Amerikaanse maaltijd in een gezonde versie! De chicken nuggets krijgen een krokant amandeljasje en worden gebakken in de oven. Ondertussen maak je coleslaw en een verrassende eenvoudige barbecuesaus om de chicken nuggets in te dippen. Dat wordt (gezond!) smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
amandel­poeder
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
wittekool
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
gerookt paprikapoeder

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij elke kipfilet dwars in 5-6 stukken, zodat je brede plakjes van 1 cm dikte hebt. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en roer los. Doe ook het amandelpoeder in een apart kommetje. Kruid de kippenplakjes met peper en zout.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Haal de kippenplakjes eerst door het losgeklopte ei en dan door het amandelpoeder. Schik ze naast elkaar op de bakplaat. Smelt de boter in een steelpannetje (of microgolfoven) en druppel de helft van de boter over de chicken nuggets.
  • Zet de bakplaat 18 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de chicken nuggets halfweg om.
  • Schil de wortelen en rasp ze. Meng de wittekool, rozijnen, wortel, de mayonaise, wittewijnazijn, suiker, peper en zout in een kom. Dit is de coleslaw. Zet koud weg.
  • Doe de rest van de gesmolten boter met de ketchup, de balsamico, een snufje van het gerookte paprikapoeder (begin met een beetje!), per persoon 2 eetlepels water, peper en zout in een steelpannetje. Warm op en meng tot een egale saus. Voeg naar smaak nog gerookt paprikapoeder toe.
  • Serveer de chicken nuggets met de barbecuesaus en de coleslaw.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 1 bio-ei
  • 90 g amandel­poeder
  • 2 wortelen
  • 200 g wittekool
  • 30 g rozijnen
  • 1 kl gerookt paprikapoeder

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el mayonaise
  • 3 el ketchup
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 el balsamico
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 909 kcal
  • Koolhydraten 41.41 g
  • Suikers 28.68 g
  • Vetten 60.9 g
  • Verzadigde vetten 15.21 g
  • Eiwitten 50.86 g
  • Vezels 13.4 g

Allergenen Ei, Noten, Mosterd, Selderij, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.