Lichte burrito bowl

Burrito's kennen we ondertussen allemaal wel. Een stevige hap uit de Mexicaanse keuken. Lekker, maar je kan er ook een gezondere versie van maken. Een kleurrijke burrito bowl met lekker veel groenten, gebakken gehakt en afgewerkt met cheddar die erover smelt. Om helemaal uit te lepelen!
Ingrediënten

rode paprika

ui

tomaat

little gem

maïs

gemengd gehakt

Mexicaanse kruidenmix

tomatenpuree

cheddarkaas
Bereidingswijze
- Snij de rode paprika in blokjes. Snij de ui fijn. Snij de tomaten in blokjes. Maak de blaadjes los van de little gem. Snij in reepjes. Giet de maïs af en spoel met koud water.
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid met de Mexicaanse kruidenmix, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en zout.
- Voeg de paprikablokjes en de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe en roer goed om. Doe er per persoon 3 eetlepels water bij en laat even pruttelen.
- Schep de gehaktstoofschotel in kommetjes. Schik er reepjes little gem, maïs, tomatenblokjes en de cheddarkaas bij en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 little gem
- 1 blikje maïs
- 300 g gemengd gehakt
- 2 kl Mexicaanse kruidenmix
- ½ blikje tomatenpuree
- 30 g cheddarkaas
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- ½ kl cayennepeper
- zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 572 kcal
- Koolhydraten 32.53 g
- Suikers 18.11 g
- Vetten 32.27 g
- Verzadigde vetten 11.82 g
- Eiwitten 35.38 g
- Vezels 7.86 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.