Lasagne van aubergine en mozzarella

Lasagne van aubergine en mozzarella

Lasagne lust iedereen graag, maar het staat natuurlijk bekend als een waar caloriebommetje! We maken dit keer eens een gezondere versie en vervangen de lasagnebladeren door... gegrilde aubergine! Superlekker en ook nog eens gezond! En maak je geen zorgen, voor die heerlijk smeuïge smaak zorgt de gesmolten mozzarella!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­passata

Bereidingswijze

  • Snij de aubergine in lange zo dun mogelijke plakken. Je kan dit eventueel ook met een mandoline doen. Pers de knoflook en snij de rode ui in halve ringen. Rasp de courgette met een grove rasp. Snij de mozzarella in plakjes.
  • Verhit een grillpan op een hoog vuur en gril de plakjes aubergine. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de rode ui, de knoflook en de geraspte courgette aan gedurende 3 minuten. Kruid met peper en zout en voeg de Italiaanse kruiden toe. Stoof nog 1 minuut en voeg de tomatenpassata toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Neem een ovenschaal, bestrijk met de rest van de olijfolie en leg er een laag van de aubergineplakken in. Schep hierop de helft van de tomatensaus en bedek met de helft van de plakjes mozzarella. Herhaal deze stap met de rest van de ingrediënten. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1½ bol mozzarella
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomaten­passata

Uit jouw keuken

  • 4 kl olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 511 kcal
  • Koolhydraten 32.13 g
  • Suikers 19.65 g
  • Vetten 28.2 g
  • Verzadigde vetten 12.76 g
  • Eiwitten 27.09 g
  • Vezels 12.82 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.