Lasagne ratatouille stijl

Lasagne ratatouille stijl

Een originele vegetarische lasagne? Wij hebben er het perfecte recept voor! Een kruidige ratatouillesaus bomvol verse groentjes, bechamelsaus met extra kaas en natuurlijk pastavellen. Laag voor laag bomvol smaak, zo hebben we onze lasagne graag!

Ingrediënten

Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
tomaten­blokjes

Bereidingswijze

  • Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Bestrijk de lasagnevellen met de helft van de olijfolie. Wanneer het water kookt, voeg je de lasagnevellen 1 voor 1 toe. Ze zullen misschien wat aan elkaar kleven, maar maak je geen zorgen, je kan ze straks gemakkelijk terug van elkaar halen. Laat 5 minuten koken en schep ze uit het water, laat naast elkaar drogen op een propere keukenhanddoek.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de paprika in blokjes. Snij de courgette en aubergine in gelijke blokjes. Pers de knoflook.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de paprika, aubergine, courgette en Italiaanse kruiden toe. Laat 8-10 minuten bakken, tot de groenten mooi gekleurd zijn.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de helft van de gratinkaas door, blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Voeg de knoflook toe aan de pan met de groenten, laat 1 minuut meebakken en voeg dan het blik tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout, roer goed om en haal van het vuur.
  • Schep 1/3 van de ratatouillesaus in een ovenschaal en leg er de helft van de vellen lasagne over, zonder ze te overlappen. Schep er opnieuw 1/3 van de ratatouillesaus op, bedek met de rest van de lasagnevellen en schep er een laatste laag ratatouillesaus op. Giet hierop de kaassaus en strooi er de rest van de kaas over. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven en nog enkele minuten onder de grill, zodat je een mooi goudgeel korstje krijgt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 lasagnevellen
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 80 g gratinkaas
  • 1 blik tomaten­blokjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 923 kcal
  • Koolhydraten 91.49 g
  • Suikers 26.35 g
  • Vetten 44.74 g
  • Verzadigde vetten 20.29 g
  • Eiwitten 33.42 g
  • Vezels 12.09 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.