Lasagne met witloof, ham en kaassaus

Lasagne met witloof, ham en kaassaus

Een originele variatie op witloofrolletjes met ham en kaas: een lekkere lasagne met dezelfde ingrediënten! Het resultaat is een verrassende variatie op onze Belgische klassieker, met heerlijke laagjes hamblokjes, witloof en kaassaus. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
hamblokje
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwijder de buitenste bladeren van het witloof. Snij de stronkjes in reepjes. Verhit 1/3de van de boter en stoof het witloof aan gedurende 5-7 minuten, tot het zacht is en begint te kleuren. Kruid met peper en zout.
  • Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 135 milliliter melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Neem een ovenschaal en bedek de bodem met een dun laagje kaassaus. Leg hierop de helft van de lasagnevellen. Schik hierop de helft van het gestoofde witloof en de helft van de hamblokjes. Overgiet met de helft van de rest van de saus. Maak nog een laag met de rest van de lasagnevellen, witloof, hamblokjes en de rest van de saus. Overstrooi met de rest van de kaas. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de peterselie fijn. Serveer de lasagne van witloof en ham met de gehakte peterselie erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 stronkjes witloof
  • 80 g emmentaler
  • 4 lasagnevellen
  • 200 g hamblokjes
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 270 ml melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 697 kcal
  • Koolhydraten 29.66 g
  • Suikers 8.59 g
  • Vetten 46.75 g
  • Verzadigde vetten 27.37 g
  • Eiwitten 39.68 g
  • Vezels 3.08 g

Allergenen Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.