Lasagne met vis en prei

Lasagne met vis en prei

Zin in een zalige schaal comfort food? Wij hebben een heerlijke romige lasagne met witte visfilet en gestoofde prei voor jou in petto! Heerlijke laagjes vis, saus en groenten wisselen elkaar af, en uiteraard mag een lekker kaaskorstje ook niet ontbreken. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
koolvisfilet
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Breng een pot met gezouten water aan de kook en voeg 1 voor 1 de lasagnevellen toe, terwijl je er telkens wat olijfolie tussen druppelt. Laat 5 minuten koken en schep ze dan uit de pot. Leg de lasagnevellen op een propere keukenhanddoek.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpotje en voeg de ui en knoflook toe. Laat 2 minuten stoven. Snij ondertussen de visfilets in fijne blokjes. Voeg de lichte room en per persoon 50 milliliter water toe. Meng goed en laat even inkoken. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en voeg de blokjes vis toe. Zet opzij.
  • Snij de prei in halve ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en stoof de prei aan gedurende 6-7 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Maak ondertussen de bechamelsaus: laat de boter smelten in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
  • Neem een ovenschaal en schep er een laagje gestoofde prei op, leg er een voorgekookt lasagnevel op, vervolgens de roomsaus met de vis en dan een schep bechamelsaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met bechamelsaus. Overstrooi met de gratinkaas. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 koolvisfilets
  • 1 brikje lichte room
  • 2 preien
  • 4 lasagnevellen
  • 30 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 200 ml melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 909 kcal
  • Koolhydraten 76.02 g
  • Suikers 22.45 g
  • Vetten 44.45 g
  • Verzadigde vetten 19.03 g
  • Eiwitten 47.62 g
  • Vezels 10 g

Allergenen Vis, Lactose, Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.