Lasagne met spinazie en ricotta
Spinazie en ricotta, ze lijken wel geboren voor mekaar! Een heerlijke combinatie waar je zoveel creatieve bereidingen mee kan maken, zoals bijvoorbeeld in een originele vegetarische lasagne. Maar een kwartiertje werk voor jou in de keuken, de rest doet de oven! Laat het smaken!
Ingrediënten
ui
knoflook
spinazie
tomatenblokjes
Italiaanse kruiden
ricotta
lasagnevel
gratinkaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
- Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en stoof de spinazie kort aan, samen met de helft van de knoflook. Kruid met peper en zout. Schep de spinazie uit de pan wanneer deze mooi geslonken is en laat uitlekken.
- Verhit nog 1/3 van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui en de rest van de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes, de suiker en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Hak de spinazie fijn en meng door de ricotta. Kruid met peper en zout.
- Neem een ovenschaal en vet die in met de rest van de olijfolie. Bestrijk met een fijn laagje tomatensaus. Leg hierop de helft van de lasagnevellen naast elkaar (laat ze niet overlappen). Bestrijk met de helft van het ricotta-spinaziemengsel. Bedek met de helft van de resterende tomatensaus. Bedek opnieuw met de rest van de lasagnevellen, de rest van de ricotta en tomatensaus. Bestrooi met de gratinkaas. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 g spinazie
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 kl Italiaanse kruiden
- 250 g ricotta
- 4 lasagnevellen
- 40 g gratinkaas
Uit jouw keuken
- 3 el olijfolie
- 1 kl suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 812 kcal
- Koolhydraten 70.79 g
- Suikers 16.93 g
- Vetten 44.86 g
- Verzadigde vetten 16.8 g
- Eiwitten 28.35 g
- Vezels 7.56 g
Allergenen Lactose, Gluten, Ei, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.