Lasagne met spinazie en ricotta

Lasagne met spinazie en ricotta

Spinazie en ricotta, ze lijken wel geboren voor mekaar! Een heerlijke combinatie waar je zoveel creatieve bereidingen mee kan maken, zoals bijvoorbeeld in een originele vegetarische lasagne. We voegden ook nog pijnboompitjes toe voor een extra crunch en uiteraard mag een lekkere tomatensaus en een krokant kaaskorstje niet ontbreken. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  • Zet een grote antikleefpan op het vuur en rooster de pijnboompitten tot ze licht beginnen te kleuren. Schep uit de pan en leg op keukenpapier.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in de pan en stoof de spinazie kort aan, samen met de helft van de knoflook. Kruid met peper en zout. Schep de spinazie uit de pan als deze mooi geslonken is en laat uitlekken.
  • Verhit nog 1/3de van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui en de rest van de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes, de suiker en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus indikken op een middelhoog vuur.
  • Hak de spinazie fijn en meng door de ricotta. Kruid met peper en zout.
  • Neem een ovenschaal en vet die in met de rest van de olijfolie. Bestrijk met een fijn laagje tomatensaus. Leg hier de helft van de lasagnevellen naast elkaar op (laat ze niet overlappen). Bestrijk met de helft van het ricotta-spinaziemengsel en strooi de helft van de pijnboompitten erover. Bedek met de helft van de resterende tomatensaus. Bedek opnieuw met de rest van de lasagnevellen, de rest van de ricotta, pijnboompitten en tomatensaus. Bestrooi met de gratinkaas. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 200 g spinazie
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 250 g ricotta
  • 4 lasagnevellen
  • 40 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 729 kcal
  • Koolhydraten 36.81 g
  • Suikers 16.31 g
  • Vetten 51.97 g
  • Verzadigde vetten 17.9 g
  • Eiwitten 26.28 g
  • Vezels 7.25 g

Allergenen Noten, Lactose, Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.