Lasagne met spinazie en ricotta

Lasagne met spinazie en ricotta

Spinazie en ricotta, ze lijken wel geboren voor mekaar! Een heerlijke combinatie waar je zoveel creatieve bereidingen mee kan maken, zoals bijvoorbeeld in een originele vegetarische lasagne. We voegden ook nog pijnboompitjes toe voor een extra crunch en uiteraard mag een lekkere tomatensaus en parmezaan ook niet ontbreken. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de sjalot fijn en pers de knoflook.
  • Zet een grote antikleefpan op het vuur en rooster de pijnboompitten tot ze licht beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in de pan en stoof de spinazie kort aan, samen met de helft van de knoflook. Kruid met peper en zout. Schep de spinazie uit de pan als deze mooi geslonken is en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit nog 1/3de van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden sjalot en de rest van de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes, de suiker en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus indikken op een middelhoog vuur.
  • Hak de spinazie fijn en meng door de ricotta. Kruid met peper en zout.
  • Neem een ovenschaal en vet die in met de resterende olijfolie. Leg hier 1/3de van de lasagnevellen naast elkaar in. Bestrijk met 1/3de van het ricotta-spinaziemengsel en strooi de helft van de pijnboompitten erover. Bedek met de helft van de tomatensaus. Bedek opnieuw met 1/3de van de lasagnevellen, 1/3de van de ricotta, pijnboompitten en tomatensaus. Dek af met de laatste lasagnevellen, bestrijk met de rest van de ricotta en overstrooi met geraspte parmezaan. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 200 g spinazie
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 250 g ricotta
  • 125 g lasagnevellen
  • 40 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 874 kcal
  • Koolhydraten 64.36 g
  • Suikers 12.81 g
  • Vetten 53.02 g
  • Verzadigde vetten 18.05 g
  • Eiwitten 33.92 g
  • Vezels 6.5 g

Allergenen Noten, Selderij, Lactose, Ei, Gluten, Sesam, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.