Lasagne met ham en broccoli

Lasagne met ham en broccoli

Lasagne is zo lekker, maar het kan al eens zwaar op de maag vallen. Dan moet je deze lichte versie zeker eens proberen! We vervingen de zware bechamelsaus door frisse ricotta en maken laagjes met plakjes ham, een heerlijke broccoli puree en uiteraard wat parmezaanse kaas voor een mooi korstje! Lekker licht genieten.

Ingrediënten

Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
ham

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Breng een pot met gezouten water aan de kook en voeg 1 voor 1 de lasagnevellen toe, terwijl je er telkens wat olijfolie tussen druppelt. Laat 5 minuten koken en schep ze dan uit de pot. Leg de lasagnevellen op een propere keukenhanddoek. Giet het water nog niet weg.
  • Snij ondertussen de broccoli in roosjes. Kook ze beetgaar in 5 minuten in het gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken in een vergiet.
  • Snij de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de sjalot en knoflook aan voor 5 minuten. Kruid met peper en zout. Stamp de broccoliroosjes samen met de gestoofde ui en knoflook met een pureestamper tot een grove puree.
  • Meng de helft van de parmezaan door de ricotta. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in met olie. Bedek de bodem met 1/4de van de ricottamengeling, leg hierop een lasagnevel. Schep er dan wat broccolipuree op, dek af met een plak ham. Werk zo verder, in laagjes, tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met een pastavel en bestrijk met de resterende ricotta. Strooi er de rest van de parmezaan over.
  • Dek af met aluminiumfolie. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, haal de aluminiumfolie weg en zet nog 3 minuten onder de grill voor een mooi goudgeel korstje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 lasagnevellen
  • 1 broccoli
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g parmezaan
  • 250 g ricotta
  • 4 plakken ham

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 822 kcal
  • Koolhydraten 61.81 g
  • Suikers 12.4 g
  • Vetten 39.5 g
  • Verzadigde vetten 17.94 g
  • Eiwitten 50.53 g
  • Vezels 11.13 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.