Lasagne met courgette, spinazie en oregano

Lasagne met courgette, spinazie en oregano

Opgelet, lasagne-lovers! Dit is een gerecht dat je moet proberen! Een originele variatie op deze Italiaanse klassieker uit de oven met spinazie, courgette en oregano. 100% vegetarisch, 100% bomvol smaak. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
oregano
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
lasagnevel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Snij de courgette in plakken van 1/2 centimeter dik.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakken courgette. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Pluk de blaadjes oregano en hak fijn. Hak de spinazie grof.
  • Smelt de boter in een medium kookpot en stoof de ui en knoflook 2 minuten. Bestrooi met de bloem en roer goed los. Voeg de helft van de bouillon toe en meng tot de bouillon volledig opgenomen is. Voeg de rest van de bouillon toe en roer opnieuw goed tot een gladde saus. Laat 1 minuut inkoken en voeg dan de oregano en spinazie toe. Roer tot de spinazie geslonken is. Voeg tenslotte nog de lichte room en de helft van de gratinkaas toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrijk een ovenschaal met de rest van de olijfolie en schep er een dun laagje saus in. Bedek met een laag lasagnevellen (zorg dat ze niet overlappen), dan de helft van de geroosterde courgetteplakjes en de helft van de rest van de saus. Herhaal met de rest van de ingrediënten en bestrooi met de rest van de kaas. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ groente­bouillonblokje
  • 1½ courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g oregano
  • 200 g spinazie
  • 100 ml lichte room
  • 80 g gratinkaas
  • 4 lasagnevellen

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 917 kcal
  • Koolhydraten 79.21 g
  • Suikers 22.48 g
  • Vetten 52.25 g
  • Verzadigde vetten 25.19 g
  • Eiwitten 29.73 g
  • Vezels 9.42 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.