Lasagne 'Melanzane alla parmigiana'

Lasagne 'Melanzane alla parmigiana'

We brengen 2 Italiaanse klassiekers bij elkaar en maken er een nieuw topgerechtje van. We geven het toe, we zijn best wel trots op deze 'uitvinding'. Een heerlijke vegetarische ovenschotel, bomvol groentjes en smaak! Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aubergines in plakjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakken aubergine. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij ondertussen de tomaten in plakjes. Snij de mozzarella in fijne plakjes.
  • Neem een ovenschaal en giet wat van de tomatenpassata op de bodem. Strooi er de helft van de oregano over. Schik hierop de helft van de lasagnevellen, leg ze mooi naast elkaar zodat ze niet overlappen. Lepel er ook nog wat passata op. Schik hierop de helft van de gebakken aubergine, de helft van de plakjes tomaat en de helft van de plakjes mozzarella. Kruid met peper en zout. Lepel hierover terug passata en herhaal met de rest van de ingrediënten en kruid opnieuw met peper en zout.
  • Bestrooi met de parmezaan en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de lasagne.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 500 ml tomaten­passata
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 4 lasagnevellen
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 675 kcal
  • Koolhydraten 72.17 g
  • Suikers 11.32 g
  • Vetten 25.7 g
  • Verzadigde vetten 11.41 g
  • Eiwitten 33.25 g
  • Vezels 13.5 g

Allergenen Lactose, Gluten, Ei, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.