Lamssteaks met roomsaus, spinazie en dille-citroenaardappeltjes

Voor dit lekkere bordje comfort food haalden we onze inspiratie uit de Scandinavische keuken. Heerlijk sappig lamsvlees met zachte spinazie, dille-citroenaardappeltjes en een zalig romig sausje. Een klein feestmaal op tafel!
Ingrediënten

krielaardappel

sjalot

citroen

dille

kippenbouillonblokje

lamssteak

spinazie

lichte room
Bereidingswijze
- Was en kook de krieltjes in 20 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 150 °C. Snij de sjalot fijn. Was en rasp de schil van de citroen. Hak de dille fijn. Kook per persoon 100 milliliter water en los er de kippenbouillon in op.
- Kruid de lamssteaks met peper en zout. Verhit de boter in de pan en bak de lamssteaks aan beide kanten bruin op een hoog vuur. Schep ze in een ovenschaal en houd warm onder aluminiumfolie in de oven.
- Stoof de sjalot en spinazie aan in het braadvet van de lamssteaks, laat de spinazie slinken, schep uit de pan, zet afgedekt opzij. Doe de wijn in de pan en laat bijna volledig verdampen. Schenk er dan de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 4 minuten inkoken. Roer er de mosterd, de room en de helft van de dille door. Laat nog even doorwarmen.
- Snij de lamssteaks in plakjes. Meng de krieltjes met de andere helft van de dille en de citroenzeste. Verdeel de spinazie over de borden. Schik daarbij de plakjes lamsfilets en leg er de krieltjes bij. Werk af met de roomsaus en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g krielaardappelen
- 1 sjalot
- ½ citroen
- 10 g dille
- ½ kippenbouillonblokje
- 2 lamssteaks
- 150 g spinazie
- 100 ml lichte room
Uit jouw keuken
- 1 el boter
- ½ el mosterd
- 100 ml witte wijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 692 kcal
- Koolhydraten 40.59 g
- Suikers 3.07 g
- Vetten 36.33 g
- Verzadigde vetten 20.03 g
- Eiwitten 39.33 g
- Vezels 7.5 g
Allergenen Selderij, Lactose, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.