Lamskoteletten met wortelen, peultjes en mosterdsaus

Lamskoteletten met wortelen, peultjes en mosterdsaus

Een lekker klassiek bordje comfort food bomvol smaken! Dat zijn deze sappige lamskoteletten met krieltjes, worteltjes en peultjes, gemakkelijkheidshalve allemaal gegaard in dezelfde kookpot, en niet te vergeten een zalig romig mosterdsausje. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jonge wortel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
peultje
Ingredientfoto
lams­kotelet
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 °C. Maak de jonge wortelen schoon maar laat het klein groen steeltje eraan vast. Snij ze overlangs in twee. Snij de sjalot fijn. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los er de bouillon in op. Hak de peterselie fijn.
  • Was en kook de krieltjes in 20 minuten gaar in een grote pot met gezouten water. Voeg na 10 minuten de jonge wortelen toe. Voeg na nog eens 5 minuten de peultjes toe. Laat nog 5 minuten meekoken en giet dan alles samen af.
  • Kruid de lamskoteletten met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak de lamskoteletten aan beide kanten bruin op een hoog vuur. Schep ze in een ovenschaal en houd warm onder aluminiumfolie in de oven.
  • Stoof de sjalot aan in het braadvet van de lamsfilets. Blus met de wijn en laat bijna volledig verdampen. Schenk er dan de bouillon bij en breng aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Roer er de mosterd, de room en de peterselie door. Laat nog even doorwarmen.
  • Verdeel de groenten over de borden. Schik daarop de lamskoteletten. Werk af met de mosterdsaus en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g jonge wortelen
  • 1 sjalot
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 10 g krul­peterselie
  • 400 g krielaardappelen
  • 100 g peultjes
  • 6 lams­koteletten
  • 100 ml lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 1 el mosterd
  • 1 glas witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 754 kcal
  • Koolhydraten 49.35 g
  • Suikers 8.34 g
  • Vetten 36.57 g
  • Verzadigde vetten 20.1 g
  • Eiwitten 40.31 g
  • Vezels 11.2 g

Allergenen Gluten, Selderij, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.