Lamsköfte met tzatziki van radijsjes en komkommer

Lamsköfte met tzatziki van radijsjes en komkommer

We haalden onze inspiratie uit de Turkse keuken voor deze heerlijke lamsköfte met een originele tzatziki van radijsjes en komkommer. Köfte zijn heerlijk kruidige gehaktballetjes die in heel het Midden-Oosten gegeten worden. Tzatziki is een fris yoghurtsausje, een perfecte tegenhanger voor het kruidige lamsvlees. Met andere woorden, een topcombinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
radijs
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
lams­gehakt
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
pita­broodje

Bereidingswijze

  • Was en snij de radijsjes in fijne plakjes, en dan in reepjes. Was de komkommer en rasp de helft van de komkommer met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met zout en laat het overtollige vocht uitlekken. Snij de helft van de rode ui fijn en pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt en hak de helft ervan fijn. Snij de rest van de komkommer en ui in plakjes.
  • Doe de helft van de olijfolie in een pan en stoof hierin de fijngesneden rode ui en de helft van de knoflook. Als de ui glazig begint te worden, voeg je het paprikapoeder en de komijn toe. Roer goed en schep dan in een kom. Voeg het gehakt toe aan de kom en meng goed door elkaar. Vorm gelijke porties in kleine hamburgertjes (3 per persoon).
  • Doe de radijsjes en de uitgelekte komkommer in een kom. Meng er de yoghurt en het sap van de citroen door. Voeg de fijngehakte munt en de rest van de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de rest van de olijfolie in de pan en bak de köfte aan beide kanten.
  • Verwarm de pitabroodjes in een droge pan en snij ze open. Schik de köfte hierin, samen met enkele blaadjes munt, schijfjes komkommer en ui. Schep de tzatziki erover.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 bussel radijs
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g munt
  • 2 kl paprika­poeder
  • 2 kl komijn
  • 300 g lams­gehakt
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • 2 pita­broodjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 804 kcal
  • Koolhydraten 61.45 g
  • Suikers 21.28 g
  • Vetten 40.88 g
  • Verzadigde vetten 12.87 g
  • Eiwitten 43.69 g
  • Vezels 7.66 g

Allergenen Soja, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.