Lamskefta met bloemkoolcouscous en salsa verde

Bloemkoolcouscous is de hype van het moment! Je vermaalt de bloemkool heel fijn, zodat hij lijkt op couscous. Zo lekker en gezond! Daarbij komen lekkere lamskefta, heerlijk kruidig lamsgehakt op een stokje en een frisse salsa verde als sausje. Op en top genieten!
Ingrediënten

rode ui

knoflook

munt

koriander

bladpeterselie

limoen

bloemkool

gember

amandel

lamsgehakt

komijn

satéprikker
Bereidingswijze
- Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt. Hak de koriander, blaadjes munt en bladpeterselie fijn en meng met de extra vierge olijfolie, de helft van de geperste knoflook en het sap van de limoen. Je kan deze salsa verde ook in een keukenrobot of blender maken. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de bloemkool heel fijn. Je kan dit ook in de keukenrobot of blender doen. Schil de gember en rasp fijn. Hak de amandelen grof.
- Meng in een kom het lamsgehakt, de komijn, de fijngesneden rode ui en de rest van de knoflook door elkaar. Vorm er brede 'worstjes' van en schuif op een satéstokje. Dit zijn de kefta.
- Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de kefta goudbruin aan beide kanten. Haal ze uit de pan en zet even opzij, afgedekt met aluminiumfolie. Giet het overtollige vet weg.
- Doe de bloemkool en gember in de pan en bak al roerend aan voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout. Meng er de grofgehakte amandelen door.
- Serveer de bloemkoolcouscous met de kefta en de salsa verde erover gelepeld.
Ingrediënten voor 2 personen
- ½ rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 10 g munt
- 10 g koriander
- 10 g bladpeterselie
- ½ limoen
- 300 g bloemkool
- 20 g gember
- 30 g amandelen
- 300 g lamsgehakt
- 2 kl komijn
- 4 satéprikkers
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 4 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 819 kcal
- Koolhydraten 18 g
- Suikers 12.62 g
- Vetten 66.01 g
- Verzadigde vetten 14.74 g
- Eiwitten 37.18 g
- Vezels 6.48 g
Allergenen Noten, Mosterd, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.